CONNECTED COOKING, czyli Giancarlo Russo wyostrza śródziemnomorskie smaki!


CONNECTED COOKING to wspólna akcja znanego i cenionego Szefa Giancarlo Russo, wyjątkowego znawcy kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej oraz firmy Winterhalter, światowego lidera w dziedzinie przemysłowych systemów zmywania, który wznosi je na wyższy poziom oferując rewolucyjne rozwiązanie CONNECTED WASH, umożliwiające analizę i ocenę wszystkich ważnych danych operacyjnych oraz pozwalające zoptymalizować cały proces i zwiększyć bezpieczeństwo eksploatacyjne.

Jaki jest cel akcji?

Celem akcji jest wsparcie właścicieli restauracji, bistro, pizzerii oraz innych punktów gastronomicznych, które są w pełni zorientowane na kuchnię śródziemnomorską, mają w swojej ofercie dania z tego regionu lub docelowo chcą specjalizować się w tym kierunku. Chodzi o miejsca, które szukają prawdziwego smaku, kojarzącego się w pełni ze słonecznymi krajami położonymi nad basenem Morza Śródziemnego.

W ramach BEZPŁATNYCH warsztatów, Giancarlo Russo w pełni zaangażuje się we wsparcie zarówno właściciela, jak i szefa kuchni w wykreowanie prawdziwej kuchni włoskiej lub śródziemnomorskiej doradzając zarówno w zakresie prowadzenia restauracji i jej wizerunku oraz przygotowania potraw
o lokalnym, śródziemnomorskim charakterze, pełnych smaku i zapachu.

Profesjonalne warsztaty z Giancarlo Russo

  • BEZPŁATNE warsztaty – spotkanie z Giancarlo Russo organizowane bezpośrednio w restauracji, która zgłosi chęć udziału w akcji – czas trwania ok. 5 godzin.
  • Doradztwo w zakresie prowadzenia restauracji, kreowania wizerunku oraz urozmaicenia i wzbogacenia zakresu proponowanego menu
  • Skuteczne narzędzie marketingowe do komunikacji zewnętrznej, jak również „employer brandingu” – szkolenie dla załogi ze znanym i cenionym Szefem.

Elementy warsztatów – korzyści dla restauracji

  • Pełne doradztwo i porady dotyczące oryginalnej kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej, przy ścisłej współpracy z właścicielem oraz szefem kuchni i załogą
  • Przegląd bieżącej oferty i menu oraz doradztwo w zakresie jego urozmaicenia i wzbogacenia
  • Doradztwo w zakresie organizacji pracy kuchni, odpowiedniego przygotowania stanowisk i podziału pracy – od zakupu odpowiednich produktów, przez profesjonalne przygotowanie potraw, aż po odpowiednią ekspozycję dań serwowanych klientom
  • Dobranie odpowiednich narzędzi które sprawią, że przygotowanie potrawy kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej będzie łatwe i przyjemne
  • Praktyczne przygotowanie potraw włoskich i śródziemnomorskich we współpracy z szefem kuchni i załogą, które są lub znajdą się w bieżącej ofercie restauracji – krok po kroku
  • Przygotowanie wspólnego dania, które opatrzone wizerunkiem Szefa Giancarlo Russo znajdzie się w bieżącej ofercie restauracji
  • Wspólne zdjęcie z Giancarlo Russo wraz z autografem i poleceniem restauracji (lokal, strona internetowa, social media etc.)
  • Możliwość marketingowego wykorzystania warsztatów w celu odświeżenia wizerunku i/lub nowych możliwości komunikacyjnych


Informacje techniczne dotyczące warsztatów

Warsztaty w całości odbywają się w zgłaszanym punkcie gastronomicznym dzięki czemu doradztwo
w pełni odnosi się do bieżących warunków, aby maksymalnie dostosować ich wartość do właściciela oraz szefa kuchni i załogi. Nie tworzymy warunków sztucznych, szkoleniowych, które później ciężko wdrożyć w restauracji, a pracujemy w docelowym miejscu i z wykorzystaniem dostępnych narzędzi.

Nie ma żadnych ograniczeń geograficznych w kwestii zgłaszania punktów gastronomicznych – warsztaty mogą odbywać się w wybranych miastach na terenie całej Polski. Kalendarz poszczególnych wizyt jest dostosowywany do dostępności Giancarlo Russo, a warsztaty będą odbywały się głównie
w poniedziałki lub wtorki od godzin porannych, aby niekolizyjnie dostosować się do cyklu pracy restauracji.

Każda wizyta będzie poprzedzona ankietą oraz wstępną analizą potrzeb danej restauracji, aby program warsztatów był w pełni dostosowany do potrzeb danego punktu – „uszyty na miarę”.

Zgłoszenia do akcji CONNECTED COOKING

Zgłoszenia będą rozpatrywane według kolejności. Ważne, aby restauracja, bistro czy pizzeria spełniały podstawowe kryterium – były w pełni lub w części zorientowane na kuchnię włoską lub śródziemnomorską lub miały aspiracje do dążenia w kierunku takiej specjalizacji.

Pierwsze warsztaty już w kwietniu!

Zgłoszenia zawierające krótką informację o restauracji wraz z linkiem do strony internetowej i/lub profil Facebook (jeśli są dostępne) prosimy przesyłać na adres:

corkelcnnekfw2uctedcoo4qking@wdmsintwzx9oerh5dvcdalohdodtemkr.coxffdm.pdlaxl49 
Nie czekaj, zgłoś swoją restaurację już dziś!